Priručnik preventivne zaštite umjetnina na papiru

14,93  (112,49 kn) /kom

Autori: Želimir Laszlo i Andreja Dragojević
Nakladnik: CRESCAT
Sunakladnici: HRVATSKI RESTAURATORSKI ZAVOD i MUZEJSKI DOKUMENTACIJSKI CENTAR
Broj stranica: 128

Stanje umjetnina na papiru u muzejima, privatnim i crkvenim zbirkama, često je vrlo loše, a ponegdje i alarmantno.

Pred našim očima nestaje ili propada važan dio naše kulturne baštine.

U priručniku je riječ o mjerama i postupcima koje može primijeniti svaki kustos, kolekcionar ili crkvena osoba i to u velikoj mjeri i s velikim uspjehom.

Ilustrirano shemama i fotografijama.

IZ RECENZIJA PRIRUČNIKA:

“Priručnik preventivne zaštite umjetnina na papiru sadrži sva temeljna znanja koja su potrebna za pravilnu pohranu, rukovanje i izlaganje likovnih djela na papiru… Priručnik je potreba, jer na hrvatskom jeziku još nema takve publikacije. Primjerena je za kustose muzeja, galerija i srodnih ustanova, kao i za kolekcionare i crkvene ljude.”

Prof. dr. Jedert Vodopivec

  

“U nizu korisnih informacija ističu se postupci i upute za rukovanje i čuvanje umjetnina od papira. Pregledno su izneseni, popraćeni ilustracijama te pružaju stručan i operativan oslonac vlasnicima i kustosima u čuvanju i prezentaciji njihovih predmeta i zbirki. Stavljen je naglasak na praktična rješenja koja nisu skupa…”

Mr. sc. Višnja Bralić

 ”Priručnik je pisan jasnim i jednostavnim jezikom, a tekst obiluje nizom detalja, korisnih i obvezujućih za svakog muzealca koji se bavi umjetninama na papiru. U knjizi su jasno naznačene ključne točke svakoga odgovornog profesionalnog postupanja s osjetljivom i zahtjevnom papirnatom građom.”

Prof. Lada Dražin-Trbuljak

SKUCijenaKošarica
C-01 14,93  (112,49 kn) /kom

Cijene u tablici su bez PDV-a.

Napomena

  • prema čl. 38, st.2c Zakona o Porezu na dodanu vrijednost, prilikom kupnje bit će iskazan PDV po stopi od 5%.
SKU: Var.C-01C-01Var. Kategorija:
Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Crescatove internetske stranice, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).