Muzejski gel za pričvršćivanje – zaštita lomljivih izložaka kod potresa

19,90  (149,94 kn) /kom

Prozirni muzejski gel sredstvo je za pričvršćivanje staklenih, kristalnih i drugih lomljivih muzejskih izložaka da bi se spriječilo njihovo prevrtanje kod potresa, vibracija, nehotičnog ili nekontroliranog prevrtanja koje može prouzročiti ozbiljna oštećenja.

Više od desetljeća ovaj gel upotrebljavaju svi veći muzeji Kalifornije, jednoga od seizmički najaktivnijih područja. Otada je praksa pričvršćivanja lomljivih izložaka ovim gelom postala općeprihvaćena kako među profesionalcima, tako i među privatnim kolekcionarima.

Jednostavno se aplicira na pojedini predmet i gotovo je neprimijetan čak i ispod prozirnih staklenih predmeta na staklenim policama. Malu količinu gela potrebno je prstima oblikovati u kuglicu, staviti na dno izloška i lagano pritisnuti na čistu površinu. Gel će i dalje ostati mekan i fleksibilan. Dodatna je njegova prednost reverzibilnost – upotrijebljeni gel jednostavno možete vratiti u posudicu ili ponovno upotrijebiti.

Iskustvo potresa u Hrvatskoj i razmjeri nastale štete na lomljivim izlošcima popularizirali su muzejski gel kao ekonomično i učinkovito preventivno sredstvo.

Posuda zapremine 110 ml dovoljna je za pričvršćivanje oko 300 predmeta.

Kratki prikaz primjene ovog proizvoda možete vidjeti ovdje

  • sprječava prevrtanje kod potresa i vibracija
  • proziran
  • fleksibilan
  • reverzibilan
SKUKoličinaCijenaKošarica
60 MGEL110 ml19,90  (149,94 kn) /kom

Cijene u tablici su bez PDV-a.

Napomena

  • Muzejski gel je prikladan za korištenje samo sa glatkim, neporoznim materijalima. Budući da sadrži silikon ovaj proizvod može ostaviti tragove i mrlje na poroznim materijalima i ne preporučuje se njegovo korištenje na takvim predmetima. Ne stavljati na predmete od prirodnih materijala poput kamena ili drva.
SKU: Var.60 MGEL60 MGELVar. Kategorija:
Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Crescatove internetske stranice, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).