Sustav stropnih galerijskih šina

0,54  (4,07 kn) 20,90  (157,47 kn) /kom, /set

Sustav za stropno izlaganje i vješanje slika i plakata NEWLY R40 rješenje je za okolnosti u kojima zbog tehničkih zapreka ne postoji mogućnost zidnog montiranja galerijskih šina. Ovo je posebno dobro rješenje za izloge poslovnih objekata, knjižnica, galerija i svih ustanova koje žele smisleno iskoristiti prednosti prostora u kojima se nalaze te prolaznicima na neposredan i inspirativan način svratiti pozornost na vrijednosti koje zaslužuju pozornost.

Stropna je šina gotovo nezamjetljiva, dodatno se može prilagoditi prostoru prebojavanjem bez posebne pripreme jer je već obojena u bijelu boju primer. Također, metalna glava vodilice Twister nevidljiva je pogledu jer potpuno ulazi u šinu. Slike, plakati i dekoracije mogu se postaviti i prilagođavati bilo okomito bilo vodoravno.

 • aluminij visoke kvalitete
 • nosivost do 20 kg
 • nevidljiva glava vodilice
 • boja bijela primer
 • jamstvo na šinu od 10 godina

Sustav za stropno vješanje slika sastoji se od sljedećih elemenata:

 • galerijska šina
 • vodilica Twister
 • vješalica
 • završna kapica

1. Galerijska šina je osnovni dio sustava za vješanje slika.  Jedanput postavljena, galerijska šina omogućuje trajno rješenje za brzo vješanje slika ili dekoracija i za njihovu zamjenu bez neprestanih bušenja i uništavanja zidova novim rupama.

Dimenzije: 17,6 x 18,3 mm, dostupna je duljina od 2 metra uz mogućnost skraćivanja i rezanja da biste šinu prilagodili svojim potrebama.

Nosivost: do 20 kg po metru.

2. Vodilica Twister  –  s najlonom debljine 2 mm i duljine 2 m te nosivosti do 20 kg. Vodilica omogućuje vodoravno (lijevo-desno) pomicanje slika, plakata odnosno dekoracija. U slučaju slika, plakata odnosno dekoracija većih težina potrebno je dodati još jednu vodilicu.

Čelična vodilica Twister, jednake je nosivosti kao i najlonska i razlikuje se od nje samo po materijalu i izgledu. Twister odnosno glava obiju vrsta vodilica, za razliku od konkurentskih, potpuno ulazi u šinu i ne narušava vizualni dojam.

3. Vješalice – nosivosti do 20 kg omogućuju brže rukovanje i veliku uštedu vremena. Nakon vješalice H70 za sustav MUSEUM PRESTIGE R70,  vješalica H100 najpouzdanija je na tržištu i namijenjena je za obje spomenute vrste vodilica. U slučaju slika, plakata odnosno dekoracija većih težina, potrebno je dodati još jednu vješalicu na dodatnu vodilicu.

Umjesto vješalice H100, za manju teške okvire možete odabrati H10, ekonomičnu verziju vješalice nosivosti do 4 kg. Jednostavnog je izgleda i može se kombinirati samo s najlonskom vodilicom.

Upotreba vješalice vrlo je jednostavna:

 • navučete je na vodilicu
 • oprugom preko najlona vodilice pomičete vješalicu na željenu visinu
 • pritiskom prstiju fiksirate vješalicu na odabranu visinu
 • na prednju kukicu objesite sliku.

Ako često mijenjate eksponate (barem 3 do 4 puta godišnje) ili ako vješate veći broj eksponata, ušteda vremena apsolutna je prednost i razlog za odabir vješalica koje se koriste s vodilicom.

4. Ovjesnica/vezna pločica – služi fiksiranju šina na zid i montira se na svakih 40 cm. U slučaju spajanja nekoliki galerijskih šina (po dužini), moguće ih je povezati istim tim elementom koji se stavlja s unutarnje/stražnje strane šine. Potpuno je neprimjetan, a osigurava da se šine drže zajedno. Dakle, samo jedan element ima ulogu i ovjesnice i vezne pločice.

5. Završna kapica – koristi se za zatvaranje prve i posljednje šine te osigurava sigurnost od ispadanja vodilice iz šine prilikom povlačenja lijevo-desno.

6. Montaža – nosivi zidni elementi za galerijsku šinu namjeste se na 40 cm (6 ovjesnica/veznih pločica, 6 vijaka i 6 tipli za zid dobivate besplatno) i dalje slijedite primljene upute.

SKUNaziv proizvodaCijenaKošarica
1401200Galerijska šina, bijela, stropna, 200 cm, nosivost do 20 kg/m (uključeno 6 ovjesnica/veznih pločica, 6 vijaka i 6 tipli)20,90  (157,47 kn) /set
5010200-IIVodilica Twister, najlon, 200 cm, nosivost 20 kg3,88  (29,23 kn) /kom
6010200-IIVodilica Twister, čelik, 200 cm, nosivost 20 kg7,42  (55,91 kn) /kom
3020100-IIVješalica H100, nosivost 20 kg4,94  (37,22 kn) /kom
3024100-IIVješalica H10, nosivost 4 kg0,96  (7,23 kn) /kom
2401100Završna kapica za stropnu šinu0,54  (4,07 kn) /kom

Cijene u tablici su bez PDV-a.

Napomena

 • Montaža nije uključena u cijenu. Na upit nudimo terensko montiranje galerijskih šina.
SKU: Var.SC001SC001Var.-2 Kategorije: ,
Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Crescatove internetske stranice, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).