Sapun Vulpex

61,04  (459,91 kn) /kom

Vulpex tekući sapun predstavlja sigurno sredstvo za čišćenje praktično svih materijala, od papira do kamena.

  • alkalan
  • ne stvara pjenu
  • nije korozivan
  • antibakterijski

Zahvaljujući izuzetnoj svestranosti Vulpex sapun je od svog predstavljanja 1970. godine postao iznimno popularan i nezaobilazan materijal koji se koristi u svim vidovima restauracije i konzervacije umjetničkih djela i povijesne baštine. Vulpex sapun dokazao se kao izuzetno uspješan proizvod za sigurno i kontrolirano čišćenje svih vrsta materijala – od perja, kostima, kože, sagova i namještaja pa sve do uljanih slika, oklopa, dragocjenih metala, školjki, mramora i kamena.

Vulpex brzo i uspješno napada i raspršuje se unutar nečistoća, masnoća, ulja, mineralnih ulja, voskova i ugljikovodika. Navedene emulzije koje sadrže nečistoće i Vulpex sapun iznimno su stabilne te ih je stoga lako ukloniti. Za razliku od standardnih komercijalnih sredstava za čišćenje, Vulpex dubinski prodire u mikropukotine u kojima se skupljaju nečistoće.

U usporedbi s agresivnim sredstvima za čišćenje koji se baziraju na kiselinama, Vulpex ima alkalnu bazu te stoga ne uzrokuje oštećenja na predmetu niti je škodljiv za zdravlje. Završno ispiranje ili brisanje s čistom vodom neutralizira površinu predmeta i osigurava odsutnost bilo kakvih rezidua koje bi mogle prouzročiti probleme prilikom konzervacije i dugotrajne pohrane.

Ukoliko predmet zahtijeva čišćenje sustavom koji ne sadrži vodu (primjerice uklanjanje čađi s kože), Vulpex sapun može se miješati s mineralnim špiritima (razređivač/organsko otapalo „white spirit“) umjesto s vodom.

Vulpex sapun isporučuje se kao gusti koncentrat i potrebno ga je razrijediti prije korištenja. Za uobičajeno čišćenje, Vulpex se miješa s vodom u omjeru 1:6 ili 1:7. Ukoliko predmet nije jako zaprljan može se dodati i veći udio vode u otopinu. Ukoliko se Vulpex miješa s otapalima onda se preporučaju omjeri između 1:10 i 1:20.

Budući da Vulpex sapun iznimno uspješno razgrađuje masnoće, preporuča se korištenje zaštitnih rukavica kako bi se spriječio gubitak prirodnih ulja s kože ruku. Ukoliko nije moguće koristiti rukavice, preporuča se upotreba lanolinske kreme nakon završetka čišćenja s Vulpex sapunom. Također potrebno je osigurati zaštitu očiju od slučajnog prskanja i kontakta sa sapunom.

SKUKoličinaCijenaKošarica
80 VULP10001000 ml61,04  (459,91 kn) /kom

Cijene u tablici su bez PDV-a.

SKU: Var.80 VULP10080 VULP100Var. Kategorija:
Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Crescatove internetske stranice, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).