Renaissance Metal De-Corroder, sredstvo za uklanjanje hrđe

33,17  (249,92 kn) /kom

Renaissance Metal De-Corroder predstavlja siguran sustav za kontrolirano uklanjane hrđe.

  • aminokompleks hidroksikarboksilnih kiselina u vodenoj otopini
  • pH vrijednost ca. 4,0
  • neotrovan za kožu
  • uspješno čisti željezo, broncu, bakar i bakrene slitine, mjed, čelik, cink i galvanizirane metale
  • uspješno uklanja kamenac i mrlje uzrokovane hrđavom vodom

Renaissance Metal De-Corroder selektivno i ciljano prekida kemijsku vezu između metala i oksidiranoga hrđavog sloja te na taj način pretvara hrđu u talog koji se jednostavno može obrisati ili ukloniti četkom. Ispiranje čistom vodom zaustavlja djelovanje sredstva na tretiranoj površini.

Čak i prilikom relativno produženog zadržavanja predmeta uronjenog u ovo sredstvo, nema značajnijeg utjecaja na neoštećeni i oksidacijom nezahvaćeni metal. Zahvaljujući navedenome konzervatori imaju potpunu kontrolu nad postupkom uklanjanja hrđe.

Napominjemo da prilikom čišćenja galvaniziranih i pocinčanih predmeta treba ograničiti vrijeme njihovog držanja u otopini za čišćenje kako ne bi došlo do oštećenja.

Budući da je neopasan za kožu, rukovanje i korištenje ovog proizvoda ne sadrži  uobičajene opasnosti za zdravlje koje su prisutne prilikom korištenja drugih sustava za uklanjanje hrđe, poput baziranih na fosfornoj ili hidroklornoj kiselini. Zbog svega navedenog nije potrebno koristiti rukavice, maske niti zaštitnu odjeću; potrebna je jedino normalna ventilacija prostora i pridržavanje svakodnevnih uobičajenih pravila higijene.

Nakon tretiranja sredstvom Renaissance Metal De-Corroder, površina metala ostaje stabilna do 14 dana, čime je osigurano dovoljno vremena za nanošenje i primjenu sredstava za dugotrajnu zaštitu protiv hrđe (primjerice  mikrokristalinski vosak Renaissance wax koji ostavlja čvrst, no ipak reverzibilan kristalno prozirni zaštitni sloj).

Elektrolitički učinak koji se javlja prilikom kontakta između dva različita metala zanemarivo je mali kod tretiranja koja ne traju duže od 48 sati. Sredstvo ne napada pocinčani zaštitni sloj, osim u slučaju kod iznimno dugotrajnog uranjanja u Renaissance Metal De-Corroder.

Renaissance Metal De-Corroder najučinkovitije djeluje na temperaturi između 10 i 20° C. Ako otopina ima nižu temperaturu, dolazi do usporavanja djelovanja – što može biti korisna osobina u nekim situacijama, primjerice ukoliko je potrebno ostaviti predmete u otopini preko vikenda. Svakako treba istaknuti da ovako sigurno i neagresivno tretiranje metala prilikom čišćenja značajno odudara od čišćenja metala pomoću mineralnih kiselina koje su agresivnije i često oštećuju i sam metal.

Da bi se postigla što veća učinkovitost sredstva Renaissance Metal De-Corroder preporuča se prethodno uklanjanje praškastih čestica hrđe ili kamenca pomoću četke te uklanjanje masnoća s površine koju je potrebno tretirati. Ako predmeti nisu jako oksidirali, bit će potpuno očišćeni od hrđe u roku od nekoliko minuta nakon uranjanja. Predmete koji su jako oksidirali potrebno je povremeno provjeriti pritiskom prsta i trljanjem, da biste utvrdili u kojem je stadiju postupak čišćenja. Čišćenje pomoću četke ubrzava postupak.

Posude izrađene od mekanog čelika, porculana, gume, polietilena ili drugih vrsta plastike prikladne su za čuvanje i upotrebu s ovim sredstvom. Galvanizirani, limeni, pocinčani, ili olovom obloženi spremnici NISU PRIKLADNI za dugotajno čuvanje ovog sredstva.

Renaissance Metal De-Corroder siguran je i može se koristiti za čišćenje galvaniziranih i pocinčanih metala budući da postupak čišćenja ne traje dugo i metali nisu dugotrajno izloženi djelovanju sredstva za čišćenje. No ukoliko duže vrijeme ostavite Renaissance Metal De-Corroder u pocinčanim, galvaniziranim ili olovom presvučenim posudama može doći do nagrizanja površine posude.

Nakon korištenja jednostavno odlijte čisti dio otopine u čistu posudu i tako ga odvojite od taloga. Nakon toga nadolijte potrebnu količinu svježe otopine. Otopina zadržava učinkovitost kroz duže vremena (najmanje nekoliko tjedana).

SKUKoličinaCijenaKošarica
80 RMDC10001000 ml33,17  (249,92 kn) /kom

Cijene u tablici su bez PDV-a.

SKU: Var.80 RMDC10080 RMDC100Var. Kategorije: ,
Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Crescatove internetske stranice, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).