PROSorb silika-gel kazeta

40,60  (305,90 kn) 66,35  (499,91 kn) /kom

PROSorb je nova vrsta silika-gela (eng. silica gel) koji je posebno prilagođen za regulaciju relativne vlažnosti unutar muzejskih vitrina i arhivskih ormara i spremišta. Idealna razina relativne vlažnosti za većinu muzejskih vitrine iznosi 35 – 60 % RV. Svakako je poželjno navedenu razinu održavati u što duljem razdoblju. PROSorb silika-gel ima iznimno veliku sposobnost apsorpcije vlage u području 35 – 60 %  relativne vlage te svojim mogućnostima nadmašuje sve druge proizvode na tržištu koji su namijenjeni za muzejsku ili arhivsku uporabu. PROSorb održava stabilne vrijednosti relativne vlage zraka uz iznimno mala odstupanja budući da posjeduje mogućnost kako apsorpcije tako i otpuštanja (desorpcije) vodene pare. Zbog toga PROSorb silika-gel dolazi pripremljen na potrebnu razinu relativne vlažnosti zraka.

PROSorb ima dulji životni vijek od drugih vrsta silika-gela.

Kazete PROSorb silika-gela

U usporedbi sa silika-gelom u granulama, kazete PROSorb olakšavaju postavljanje potrebne količine silika-gela u željeni prostor. Nije ih potrebno stavljati u posebne posude i vrlo lako se mogu zamijeniti. Tijekom prvih nekoliko godina uporabe kazeta prema njihovoj se težini može jednostavno odrediti je li silika-gel zasićen i je li ga potrebno isušiti. Nakon nekoliko godina uporabe ipak se preporučuje provjera razine zasićenosti pomoću higrometra.

Kazete su napravljene od polipropilena i netkane poliesterske tkanine koja propušta vlagu i ispunjene su PROSorb silika-gelom u granulama.

  • više o silika-gelu, vrstama i kako djeluju možete pročitati OVDJE
SKUInfoDimenzijaTežinaCijenaKošarica
PSK-1standardna kazeta335 x 110 x 44 mm950 g66,35  (499,91 kn) /kom
PSK-2mala kazeta335 x 110 x 24 mm500 g40,60  (305,90 kn) /kom

Cijene u tablici su bez PDV-a.

Napomena

  • PSK-1: preporučuje se korištenje jedne ili više kazeta po kubičnom metru, ovisno o uvjetima uporabe.

    PSK-2: preporučuje se korištenje jedne kazete na 0,7 kubičnih metara , ovisno o uvjetima uporabe.

SKU: Var.PSK-1PSK-1Var. Kategorije: ,
Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Crescatove internetske stranice, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).