Muzejska stakla

0,00  (0,00 kn) /kom

Prezentacija umjetnina s jedne strane i njihova zaštita s druge strane u trajnom su odnosu napetosti i međuovisnosti. Posjetitelji u muzeje i galerije dolaze zbog neposrednog iskustva i ostvarivanja kontakta s umjetničkim djelom, a svaki kontakt sa sobom donosi rizik zbog utjecaja svjetlosti, vlage pa sve do slučajeva vandalizma i iskorištavanje slavnih umjetničkih djela za svraćanje pozornosti na društvene prijepore i popularizaciju raznih idejnih usmjerenja.

Staklo za umjetnine na papiru, postere, fotografije, zemljovide i dokumente zbog svoje prozirnosti predstavlja odgovarajuće rješenje. Međutim, obično staklo neće spriječiti UV zračenje koje  predstavlja trajnu brigu konzervatora i kolekcionara umjetničkih djela. Jedno je od glavnih uzroka oštećenja, a učinci su mu kumulativni.

Ovisno o građi koju imate, možemo Vam ponuditi specijalna stakla za zaštitu umjetničkih djela različitog postotka UV zaštite, debljine, prvoklasne prozirnosti i antirefleksivnosti. Na fotografijama koje vidite na vrhu ove stranice prikazana je usporedba običnog stakla i antirefleskivnog stakla.

Odaberite po mjeri rezana stakla ili pleksi-stakla koja odgovaraju najvišim standardima i izložite radove iz svoje kolekcije bez opasnosti od žućenja, blijeđenja ili strukturnih oštećenja.

  • 99 % UV zaštita muzejske kvalitete
  • 70 % UV zaštita
  • antirefleksivna
  • debljine 2, 2,5 i 3 mm
  • konzistentna kvaliteta
  • osim muzejskih stakala, nudimo i lagano muzejsko pleksi-staklo (pleksiglas)

CIJENE PROIZVODA NA UPIT

SKU: Var.AJ1002-SAJ1002-SVar.-1 Kategorije: ,
Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Crescatove internetske stranice, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).