AD indikatorske trakice za provjeru stanja filmskih vrpci

53,08  (399,93 kn) /omot

AD trakice upotrebljavaju se za što je moguće točniju provjeru stanja i stupnja propadanja filmskog gradiva putem mjerenja razine kiselosti. Trakice funkcioniraju na principu kemijske reakcije. Uspješno otkrivaju sindrom vinskog octa (vinegar syndrome) na filmskim vrpcama.

  • testiranje pH vrijednosti filmskih vrpca
  • pH skala 4 – 6
  • boja plava
  • dimenzija trakice 1 x 4 cm
  • pakiranje 250 komada

Uputa za uporabu:

Dok je u vrećici, traka je plave boje. Nakon što ste izvadili željenu količinu trakica, istisnite zrak iz vrećice i pažljivo zatvorite vrećicu. Uklonite poklopac spremnika za filmsku vrpcu i postavite indikatorsku trakicu na film i počnite bilježiti vrijeme. Očitanje može biti gotovo nakon 24 sata, ovisno o temperaturi. U hladnim uvjetima očekivano vrijeme preciznog očitanja je dva do tri dana, a očitanje od 24 sata temeljeno je na temperaturi od 20˚ C. Nakon vremena potrebnog za mjerenje, usporedite trakicu sa skalom boja otisnutoj na vrećici i provjerite razinu kiselosti. Ako je indikatorska trakica promijenila boju u maslinastozelenu (pH 4,6), onda je dosegnuta kritična točka i preporučuje se da u tom slučaju odvojite filmsku vrpcu od ostatka zbirke i počnete je duplicirati. Ako trakice nisu reagirale unutar 24 sata, tada ništa nije kritično. Ostane li indikatorska trakica na zraku, izblijedit će.

Imajte na umu da bliski kontakt, poput dodirivanja i mirisanja, s jako razgrađenim acetatom i nitratnim filmovima može biti opasan za zdravlje. Octena kiselina i ostali kiselinski produkti emitirani od filmskih vrpca znaju prouzročiti opekline, iritacije sluznice te ostale fiziološke učinke. Zbog toga se pri rukovanju s oštećenim filmovima preporučuje nošenje zaštitnih rukavica kao i odgovarajuća ventilacija.

SKUPakiranjeCijenaKošarica
AD250250 komada53,08  (399,93 kn) /omot

Cijene u tablici su bez PDV-a.

SKU: Var.AD250AD250Var. Kategorije: ,
Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Crescatove internetske stranice, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).