Nadzorne klopke za leteće kukce

Nadzorne klopke za leteće kukce
Crescat NOVO

U sklopu mjera za identifikaciju i nadzor letećih kukaca u muzejima, arhivima, knjižnicama i drugim ustanovama preporučujemo Vam sljedeće zamke:

Viseća trokutasta nadzorna klopka

74587414

Viseća klopka napravljena je od prozirnoga umjetnog materijala. Opremljena je ljepljivim listićima, a u donji rezervoar može se staviti feromonski mamac. Zbog svoje izdržljivosti i namjene prikladna je za dugogodišnji nadzor letećih kukaca. Sama klopka ne sadrži mamce, već se oni naručuju posebno.

Za hvatanje suknenih, krznenih moljaca (Tineola bisselliella, Tinea pellionella, Monopis spp.) uporabite ovu nadzornu klopku i odgovarajuće ljepljive listiće za suknene moljce.

Za hvatanje krušara (Stegobium paniceum) preporučujemo u kombinaciji s ovom klopkom ljepljive neutralne listiće i feromon za krušare.

Za hvatanje kornjaša tepiha (Attagenus spp.) upotrijebite istu nadzornu klopku s ljepljivim listićima te feromon za kornjaše tepiha.

Više trokutastih otvora osigurava da insekti mogu neometano uletjeti u zamku. Provjeravanje klopke je brzo, a ljepljivi se listići mogu lako promijeniti. Ne sadrže nikakve opasne tvari odnosno insekticide.

Ovakve zamke smještaju se na zidove ili na strop u sve prostorije.

Okrugla nadzorna klopka

87451221

Izrađena je od bijelog umjetnog materijala. U kućište se stavlja ljepljivi feromonski umetak . Feromon djeluje 4 do 6 tjedana, jednostavno se mijenja i hvata sljedeće insekte: šarenog kornjaša (Anthrenus verbasci), suknenog moljca (Tineola bisselliealla), moljca krznaša (Tinea pellionella), i neke druge kukce kao što je Attagenus spp.

Kukci u ovu zamku mogu ući sa strana i odozgor. Klopka je djelotvorna i ne sadrži nikakve opasne tvari, odnosno insekticide.

Više o detekciji i kontroli insekata u muzejima, knjižnicama, arhivima… pogledajte u članku Otkrivanje i nadzor gmižućih i letećih kukaca.

Šifra Naziv proizvoda Cijena kn/pak Količina Količina
20 110168 Viseća trokutasta nadzorna klopka (1 pakiranje od 5 kom.) 56,90
20 110167 Ljepljivi listići za Viseću nadzornu klopku s mamcem za suknene moljce (1 pakiranje od 10 listića) 104,90
20 110169 Ljepljivi neutralni listići za Viseću nadzornu klopku (1 pakiranje od 50 listića) 246,90
20 100609 Feromonski dispenzer za krušare za Viseću nadzornu klopku s ljepljivim listićima (1 pakiranje od 1 kom.) 99,90
20 100238 Feromonski dispenzer za kornjaša tepiha za Viseću nadzornu klopku s ljepljivim listićima (1 pakiranje od 1 kom.) 54,90
20 110338 Okrugla nadzorna klopka (1 pakiranje od 1 kom.) 82,90
20 110339 Feromonski umetak s ljepljivom površinom i dvije kapsule s mamcem za Okruglu nadzornu klopku (1 pakiranje od 1 kom.) 82,90

 Napomena: Postavljanje ovih klopki prvenstveno služi za prepoznavanje i kontrolu štetnika i njihove brojnosti. Suzbijanje jače najezde nije moguće pomoću ovih klopki.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Contact us
Hide Buttons