Profesionalni sustav za vješanje slika

Profesionalni sustav za vješanje slika
Crescat NOVO

Sustav za vješanje slika omogućava brzo vješanje i zamjenu slika bez dugotrajnog i bučnog bušenja te uništavanja zidova novim rupama. Ovaj sustav dokazao je svoju kvalitetu uporabom u brojnim svjetskim galerijama i muzejima, ali primjenjiv je i u školama, knjižnicama, zdravstvenim ustanovama i raznim poslovnim i privatnim prostorima.

405 7025

 

 

 

 

 

 

Sustav za vješanje slika sastoji se od sljedećih elemenata:

  • galerijska šina
  • fiksna vodilica
  • vješalica
  • vezna pločica
  • završna kapica

1. Galerijska šina je osnovni dio sustava za vješanje slika.  Jedanput postavljena, galerijska šina omogućuje trajno rješenje za brzo vješanje slika ili dekoracija i za njihovu zamjenu bez neprestanih bušenja i uništavanja zidova novim rupama.

?

 

 

 

 

 

 

Dimenzije: 10 x 30 mm, dostupna je duljina od 2 metra, a postoji mogućnost skraćivanja i rezanja da biste šinu prilagodili svojim potrebama.

Nosivost: do 20 kg po metru.

2. Fiksna vodilica –  s najlonom debljine 2 mm i duljine 2 m te nosivosti do 7 kg, vodilica omogućuje vodoravno (lijevo-desno) pomicanje slika, plakata odnosno dekoracija. U slučaju slika, plakata odnosno dekoracija većih težina potrebno je nadodati još jednu vodilicu.

Cobra01

 

 

 

 

 

 

3. Vješalica – nosivosti do 10 kg omogućuje brže rukovanje i veliku uštedu vremena. U slučaju slika, plakata odnosno dekoracija većih težina, potrebno je nadodati još jednu vješalicu na dodatnu vodilicu.

Upotreba vješalice vrlo je jednostavna:

  • navučete je na vodilicu
  • oprugom preko najlona vodilice pomičete vješalicu na željenu visinu
  • stiskom jezičca s bočne strane fiksirate vješalicu na odabranu visinu
  • na prednju kukicu objesite sliku.

Vjesalica Zipper02

 

 

 

 

 

 

 

Ako često mijenjate eksponate (barem 3 do 4 puta godišnje) ili ako vješate veći broj eksponata, ušteda vremena apsolutna je prednost i razlog za odabir vješalica koje se koriste isključivo s najlonom ili fiksnom vodilicom.

4. Vezna pločica – u slučaju spajanja nekoliki galerijskih šina (po dužini), moguće ih je povezati veznim pločicama koje se stavljaju s unutarnje/stražnje strane šine, potpuno su neprimjetne, a osiguravaju da se šine drže zajedno.

Vezna plocica01 Vezna plocica02

 

 

 

 

 

 

5. Završna kapica – koristi se za zatvaranje prve i posljednje šine te osigurava sigurnost od ispadanja vodilice iz šine (prilikom potezanja lijevo-desno).

Zakljucna plastika011 Zakljucna plastika022

 

 

 

 

 

 

6. Montaža – a) nosivi zidni elementi za galerijsku šinu namjeste se na 35 – 50 cm (vijak, uložak za zid, podložak, nosač), b) način namještanja šine, c) spojnica za povezivanje šina, d) završna ili rubna bijela kapica

38571448947

 

 

 

 

 

Šifra Naziv proizvoda Mjera Cijena Količina Košarica
SC001 Galerijska šina, bijela, nosivost 20 kg/m metar 63,90
SC002 Fiksna vodilica, najlon, 2 m, nosivost 7 kg komad 25,90
SC004 Vješalica, nosivost 10 kg komad 30,90
SC006 Vezna pločica komad 4,90
SC055 Kapica završna za šinu, bijela, plastika komad 4,90

Napomena:  Montaža nije uključena u cijenu. Na upit nudimo terensko montiranje galerijskih šina.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Contact us
Hide Buttons