Arhivske kutije po narudžbi

Unatoč velikom broju standardnih, odnosno gotovih kutija, često je potrebno kutije izraditi po mjeri. Dok će premalene kutije pritiskati predmete ili propuštati svjetlo i onečišćenja iz zraka, u prevelikima će se materijal pri manipuliranju pomicati ili savijati. Zato je potrebno da kutija bude tek neznatno veća od pohranjenog predmeta kako bi se u nju jednostavno polagao i vadio.

Tijekom godina izradili smo mnogo kutija koje su odgovorile na specifične zahtjeve naših klijenata, uvijek vodeći računa o kvaliteti materijala – koji mora imati sve odgovarajuće certifikate – funkcionalnosti i dizajnu.

Možemo Vam ponuditi jednodijelne ili dvodijelne kutije, s odjeljcima ili bez njih, također s ojačanim stijenkama, odabranom visinom poklopca (do dna ili kraće), načinom otvaranja i sve to u točnim dimenzijama.

Vrijednim tekstilnim predmetima poput misnica, pluvijala, narodnih nošnja, zastava, povijesnih vojnih uniforma, kapa i obuće, ali i porculanskom posuđu, lovačkom i vojnom oružju, audiovizualnom materijalu te objektima biološkoga podrijetla, naše će kutije osigurati optimalne arhivske uvjete čuvanja koji će umanjiti štetne utjecaje iz okoline i svojim kemijskim sastavom produljiti trajanje građe vrijedne čuvanja za budućnost.

Na kraju, ali nipošto manje važno, uvijek treba voditi računa i o samom prostoru u koji su arhivske kutije smještene. Suvremeni zahtjevi pohrane kumuliraju troškove opreme i održavanja prostora: police, odgovarajuća mikroklima, nadzor štetnika, osvjetljenje… Ako se uza sve to gomilaju i arhivske kutije dimenzija koje su veće nego što bi trebalo biti, brzo se smanjuje i dragocjeni prostor.

Kutijama po mjeri, osim navedenoga, uštedjet ćete materijal za popunu, vrijeme koje biste potrošili na popunjavanje praznina i smanjit ćete mogućnost oštećenja građe pri rukovanju.

Bez minimalnih količina.

  • 100 % celuloza
  • bez lignina (kappa-vrijednost 1-2)
  • pH 7,5 – 10
  • puferirano 2 % CaCO3
  • bez optičkih bjelila
  • PAT (Photographic Activity Test)
  • zadovoljava najviše muzejske i konzervatorske standarde
  • 1,6 i 3 mm, trajni valoviti karton, sivi/bijeli
  • bez drvenih vlakana

Preporuka

  • Vaše umjetnine ne stanu u arhivske kutije standardnih dimenzija? Ne možete naći prikladnu kutiju za čuvanje zastave ili misnice? Trebate sigurno pohraniti nošnju ili pluvijal? Vrijednu uniformu, sablje, vatreno oružje ili antikno posuđe? Nudimo vam mogućnost brze i kvalitetne izrade kutija od trajnog arhivskog kartona vrhunske kvalitete u dimenzijama koje točno odgovaraju vašim potrebama.

Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Crescatove internetske stranice, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).