Arhivske kutije po narudžbi

Arhivske kutije po narudžbi
Crescat NOVO
Vaše umjetnine ne stanu u arhivske kutije standardnih dimenzija? Ne možete naći prikladnu kutiju za čuvanje zastave ili misnice? Trebate sigurno pohraniti nošnju ili pluvijal? Vrijednu uniformu, sablje, vatreno oružje ili antikno posuđe? Nudimo vam mogućnost brze i kvalitetne izrade kutija od trajnog arhivskog kartona vrhunske kvalitete u dimenzijama koje točno odgovaraju vašim potrebama.

Unatoč velikom broju standardnih, odnosno gotovih kutija, često je potrebno kutije izraditi po mjeri. Dok će premalene kutije pritiskati predmete ili propuštati svjetlo i onečišćenja iz zraka, u prevelikima će se materijal pri manipuliranju pomicati ili savijati. Zato je potrebno da kutija bude tek neznatno veća od pohranjenog predmeta kako bi se u nju jednostavno polagao i vadio.

7541223 7541224 7541225

 

 

 

 

 

Tijekom godina izradili smo mnogo kutija koje su odgovorile na specifične zahtjeve naših klijenata, uvijek vodeći računa o kvaliteti materijala – koji mora imati sve odgovarajuće certifikate – funkcionalnosti i dizajnu.

K_D_02 K_D_01

 

 

 

 

 

Možemo Vam ponuditi jednodijelne ili dvodijelne kutije, s odjeljcima ili bez njih, također s ojačanim stijenkama, odabranom visinom poklopca (do dna ili kraće), načinom otvaranja i sve to u točnim dimenzijama.

K_H_01 K_H_02

 

 

 

 

 

Vrijednim tekstilnim predmetima poput misnica, pluvijala, narodnih nošnja, zastava, povijesnih vojnih uniforma, kapa i obuće, ali i porculanskom posuđu, lovačkom i vojnom oružju, audiovizualnom materijalu te objektima biološkoga podrijetla, naše će kutije osigurati optimalne arhivske uvjete čuvanja koji će umanjiti štetne utjecaje iz okoline i svojim kemijskim sastavom produljiti trajanje građe vrijedne čuvanja za budućnost.

K_S_02 K_S_01

 

 

 

 

 

Bez minimalnih količina.

  • 100 % celuloza
  • bez lignina (kappa-vrijednost 1-2)
  • pH 7,5 – 10
  • puferirano 2 % CaCO3
  • bez optičkih bjelila
  • PAT (Photographic Activity Test)
  • zadovoljava najviše muzejske i konzervatorske standarde
  • 1,6 i 3 mm, trajni valoviti karton, sivi/bijeli
  • bez drvenih vlakana

Primjer: Arhivska kutija za herbarij

 

 

 

 

Animaciju otvaranja kutije možete vidjeti ovdje.

 

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Contact us
Hide Buttons