PROSorb silika-gel kazeta

PROSorb silika-gel kazeta

PROSorb je nova vrsta silika-gela (eng. silica gel) koji je posebno prilagođen za regulaciju relativne vlažnosti unutar muzejskih vitrina i arhivskih ormara i spremišta. Idealna razina relativne vlažnosti za većinu muzejskih vitrine iznosi 35 – 60 % RV. Svakako je poželjno navedenu razinu održavati u što duljem razdoblju. PROSorb silika-gel ima iznimno veliku sposobnost apsorpcije vlage u području 35 – 60 %  relativne vlage te svojim mogućnostima nadmašuje sve druge proizvode na tržištu koji su namijenjeni za muzejsku ili arhivsku uporabu. PROSorb održava stabilne vrijednosti relativne vlage zraka uz iznimno mala odstupanja budući da posjeduje mogućnost kako apsorpcije tako i otpuštanja (desorpcije) vodene pare. Zbog toga PROSorb silika-gel dolazi pripremljen na potrebnu razinu relativne vlažnosti zraka.

PROSorb ima dulji životni vijek od drugih vrsta silika-gela.

Kazete PROSorb silika-gela

U usporedbi sa silika-gelom u granulama, kazete PROSorb olakšavaju postavljanje potrebne količine silika-gela u željeni prostor. Nije ih potrebno stavljati u posebne posude i vrlo lako se mogu zamijeniti. Tijekom prvih nekoliko godina uporabe kazeta prema njihovoj se težini može jednostavno odrediti je li silika-gel zasićen i je li ga potrebno isušiti. Nakon nekoliko godina uporabe ipak se preporučuje provjera razine zasićenosti pomoću higrometra.

Kazete su napravljene od polipropilena i netkane poliesterske tkanine koja propušta vlagu i ispunjene su PROSorb silika-gelom u granulama.

  • više o silika-gelu, vrstama i kako djeluju možete pročitati OVDJE
Šifra Naziv proizvoda Dimenzija Težina Cijena
kn/kom
Količina Košarica
PSK-1 PROSorb silika-gel, standardna kazeta 335 x 110 x 44 mm 950 g 429,90

 

Napomena: preporučuje se korištenje jedne ili više kazeta po kubičnom metru, ovisno o uvjetima uporabe.

 

Šifra Naziv proizvoda Dimenzija Težina Cijena
kn/kom
Količina Košarica
PSK-2 PROSorb silika-gel, mala kazeta 335 x 110 x 24 mm 500 g 259,90

 

Napomena: preporučuje se korištenje jedne kazete na 0,7 kubičnih metara , ovisno o uvjetima uporabe.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Contact us
Hide Buttons