Hahnemühleov međunarodni studentski fotografski natječaj

Hahnemühleov međunarodni studentski fotografski natječaj

Crescat d.o.o. u svojstvu ekskluzivnog zastupnika Hahnemüleovih proizvoda sa zadovoljstvom prenosi poziv na međunarodni fotografski natječaj.

***

Hahnemühle Vam predstavlja svoj prvi međunarodni studentski natječaj! Tražimo mlade talente koji svoje fotografije žele predstaviti na najbolji mogući način. Iskoristi priliku da pred međunarodnim žirijem predstaviš seriju od pet fotografija i otisneš ih na najfinijem Hahnemühleovu papiru iz linije Digital FineArt. Kao izumitelji papira Fine Art Inkjet, želimo svoj ugled podijeliti s budućim fotografima.

Poziv na dostavu radova!

Imaš priliku predati seriju od pet fotografija, i to neovisno, u individualnom stilu i s vlastitim fokusom. Izbor tema prepušten je Tebi sve dok su one u skladu s uvjetima sudjelovanja.

Prvi je korak dostava radova online, preko portala za učitavanje, od 1. ožujka do 30. travnja 2019.

Kako se natječaj odvija?

Natječaj je otvoren studentima fotografije i sastoji se od dvaju krugova.

Žiri u prvom krugu među svim prijavljenim kandidatima bira 50 finalista. U drugom će krugu 50 finalista predati svoju fotoseriju otisnutu na Hahnemühleovu papiru.

To funkcionira ovako:
Da bi se olakšao izbor papira, svaki će finalist dobiti jedan set svih Hahnemühleovih Sample Packsa sa svim papirima iz linija Digital FineArt i FotoPapier. To znači da svaki sudionik završnoga kruga ima mogućnost odabrati onaj papir koji najbolje odgovara njegovoj fotoseriji.

Svaki će finalist zatim dobiti kutiju s 25 listova u formatu A3+ papira po svom izboru. Na njima će tiskati i poslati svoju fotoseriju za konačnu ocjenu žirija.

963

 

 

 

 

 

 

Pokaži nam svoju seriju!

Pravo na sudjelovanje imaju svi studenti koji su upisani na neko sveučilište ili fotografsku školu i specijaliziraju se za fotografiju. S nestrpljenjem očekujemo tvoju seriju!

Isplati se sudjelovati!

Prva tri finalista dobivaju novčanu nagradu. Za prvo mjesto 1500 €, za drugo mjesto 1000 € i za treće mjesto 500 €. Cilj je novčane nagrade daljnje promicanje i financijska potpora Tvoga fotografskog rada.

Posebno ističemo da će nagrađena fotoserija biti istaknuta na Hahnemühleovu štandu na Photokini 2020. i šest će tjedana biti izložena u galeriji “Eisfabrik” u Hannoveru.

Dakle, sudjeluj i pokaži nam svoju seriju!

Žiri

Za naš smo studentski natječaj okupili žiri s međunarodnim ugledom koji će s profesionalnog gledišta ocijeniti Tvoje fotografije. Žiri se sastoji od fotografâ, fotoreporterâ, kustosâ, galeristâ i drugih iskusnih stručnjaka fotoindustrije i ocjenjivat će prema sljedećim kriterijima:

- umjetnička kvaliteta – kompozicija, kreativnost i vizualna uvjerljivost
- tehnička kvaliteta – tehnička / praktična primjena
- sadržajna kvaliteta – usklađenost između koncepata i vizualne primjene.

Sudjeluj na našem natječaju i ostavi dojam na žiri svojim radom i kreativnošću! Sljedećih ćeš tjedana ovdje na blogu i na internetskoj stranici natječaja doznati tko su članovi žirija. Prati nas i dalje!

Izvor: Hahnemühle

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Contact us
Hide Buttons