Aslan i Filmoplast

Aslan i Filmoplast

Aslan P 025

Ova vrlo tanka traka visoke prozirnosti dizajnirana je upravo za uporabu u knjižnicama i omogućuje gotovo nevidljive popravke poderanih ili istrgnutih stranica, notnih zapisa i crteža. Namijenjena je također ojačavanju i popravcima na unutarnjim pregibima knjiga. Prilikom fotokopiranja ili skeniranja stranica popravljanih ovom trakom ne nastaju sjene. Traka je izrađena od specijalnoga beskiselinskoga papira bez lignina koji ima certifikat PTS-a za vremensku postojanost, a prošao je i PAT (Photographic Activity Test). Težina papira je 20 g/m2 dok je osnovna pH vrijednost  7,5 – 8,0. Ljepilo je poliakrilatno, prozirno, pH neutralno i čuva vlakna celuloze. Količina ljepila je 25g/m2.

Filmoplast P

Filmoplast P, reparaturna traka za popravke poderanih listova i dokumenata, koristi se u brojnim knjižnicama i arhivima. Ova tanka, prozirna papirna traka izrađena je od posebnog bezdrvnog papira i presvučena je tankim slojem ljepila arhivske kvalitete koje se aktivira na pritisak.  Ukoliko se nakon postavljanja izglača pomoću špatule ili kosti za savijanje, Filmoplast P praktično je nevidljiv i ne vidi se razlika između originalne i popravljane stranice. Papir i ljepilo puferirani su kalcijevim karbonatom te traka ima pH vrijednost oko 9,2. Osim za popravke poderanih dijelova, može se koristiti i za vješanje laganih fotografija i ispisa, pojačavanje pregiba mapa i drugih papira.

Šifra Naziv proizvoda Cijena kn/kom Količina Košarica
AP025 Aslan P 025, dim. 2 cm x 50 m 89,90
AP025-4 Aslan P 025, dim. 4 cm x 50 m 179,90
FMP Filmoplast P, traka za popravke, dim. 2 cm x 50 m 108,90
FMP4 Filmoplast P, traka za popravke, dim. 4 cm x 50 m 215,90

Aslan P 045

Samoljepiva traka od bijeloga papira dizajnirana je za popravke poderanih stranica, unutarnjih korica i pregiba knjiga, ojačavanje rubova i hrptova knjiga kao i za popravke paspartua. Ljepilo od poliakrilata je otporno na starenje, prozirno, pH neutralno, ne žuti i čuva vlakna celuloze. Traka je fleksibilna, lako se i brzo lijepi na unutarnje pregibe. Papir je puferiran  kalcijevim karbonatom, prošao je PAT i posjeduje certifikat PTS-a koji je dokaz  kvalitete dugotrajnosti ove trake. Osnovna je pH vrijednost ovoga papira bez lignina 7,5 – 8,0. Debljina je 45 µm.

Filmoplast P90

Traka Filmoplast P90 koristi se  za popravke spojeva i vraćanje istrgnutih i ispadnutih dijelova knjiga. Ova bijela papirnata traka izrađena je od  arhivskog papira dugih vlakana, nešto je deblja od Filmoplasta P i isto tako je presvučena ljepilom osjetljivim na pritisak.  Predstavlja izvrsno rješenje za popravke spojeva, vraćanje istrgnutih i ispadnutih dijelova, vješanje te popravljanje rubova oštećenih stranica knjiga i dokumenata. Traka je izrađena od bezdrvnog papira, ne sadrži kiseline i puferirana je kalcijevim karbonatom te  ima pH vrijednost oko 8,7.

Šifra Naziv proizvoda Cijena kn/kom Količina Košarica
AP045 Aslan P 045, dim. 2 cm x 50 m 89,90
FMP90 Filmoplast P 90, traka za popravke, dim. 2 cm x 50 m 108,90
FMP904 Filmoplast P 90, traka za popravke, dim. 4 cm x 50 m 215,90

 

Aslan SK-F

Samoljepiva vrpca od visokokvalitetne bijele pamučne tkanine osmišljena je za ojačanja i popravke unutarnjih korica i hrptova knjiga. Tkanina je fleksibilna, vrlo otporna na starenje,  prašinu i deranje, beskiselinska je i idealna za uporabu u knjižnicama. Ljepilo je od čistoga poliakrilata bez otapala, pH vrijednosti 7 – 8.

Filmoplast SH

Filmoplast SH izrađen je od fine lanene trake presvučene jakim ljepilom velike snage prianjanja. Najčešće se koristi za pričvršćivanje tvrdih korica na knjižni blok, spajanje prozora paspartua s pozadinom i sve druge primjene za koje je potrebna čvrstoća i trajnost. Ljepilo je pH neutralno i ne sadrži otapala, iznimno je trajno te tijekom vremena neće doći do isušivanja ili pucanja.

Šifra Naziv proizvoda Cijena kn/kom Količina Košarica
ASKF2 Aslan SK-F, dim. 2 cm x 25 m 89,90
ASKF3 Aslan SK-F, dim. 3 cm x 25 m 119,90
FMPSH Filmoplast SH traka, dim. 2 cm x 25 m 91,90
FMPSH3 Filmoplast SH traka, dim. 3 cm x 25 m 135,90

Filmoplast R

Filmoplast R, traka za arhivske popravke knjiga, izrađena je od vlakana s visokim udjelom alpha-celuloze, s jedne strana presvučena je toplinski aktiviranim beskiselinskim ljepilom od akril-kopolimera koje ne sadrži otapala. Ova traka namijenjena je za pojačavanje krtih papira kako bi se spriječilo njihovo dalje raspadanje, popravke potrganih i popunjavanje nedostajućih dijelova. Traka i ljepilo su puferirani kalcijevim karbonatom. Filmoplast R može se postavljati pomoću restauratorskog glačala, lemilice ili toplinske preše – preporučena temperatura je 120° C. Traka je reverzibilna i može ukloniti pomoću acetona ili pažljivim zagrijavanjem.

Šifra Naziv proizvoda Cijena kn/kom Količina Košarica
FMR2 Filmoplast R, traka za popravke, dim. 2 cm x 50 m 83,90
FMR62 Filmoplast R, traka za popravke, dim. 62 cm x 50 m 2.066,90
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Contact us
Hide Buttons