Sapun Vulpex

Sapun Vulpex

Vulpex tekući sapun predstavlja sigurno sredstvo za čišćenje praktično svih materijala, od papira do kamena.

  • alkalan
  • ne stvara pjenu
  • nije korozivan
  • antibakterijski
Šifra Naziv proizvoda Cijena
kn/kom
Količina Košarica
80 VULP100 Sapun Vulpex, 100 ml 99,90
80 VULP1000 Sapun Vulpex, 1000 ml 399,90

 

Zahvaljujući izuzetnoj svestranosti Vulpex sapun je od svog predstavljanja 1970. godine postao iznimno popularan i nezaobilazan materijal koji se koristi u svim vidovima restauracije i konzervacije umjetničkih djela i povijesne baštine. Vulpex sapun dokazao se kao izuzetno uspješan proizvod za sigurno i kontrolirano čišćenje svih vrsta materijala – od perja, kostima, kože, sagova i namještaja pa sve do uljanih slika, oklopa, dragocjenih metala, školjki, mramora i kamena.

Vulpex brzo i uspješno napada i raspršuje se unutar nečistoća, masnoća, ulja, mineralnih ulja, voskova i ugljikovodika. Navedene emulzije koje sadrže nečistoće i Vulpex sapun iznimno su stabilne te ih je stoga lako ukloniti. Za razliku od standardnih komercijalnih sredstava za čišćenje, Vulpex dubinski prodire u mikropukotine u kojima se skupljaju nečistoće.

U usporedbi s agresivnim sredstvima za čišćenje koji se baziraju na kiselinama, Vulpex ima alkalnu bazu te stoga ne uzrokuje oštećenja na predmetu niti je škodljiv za zdravlje. Završno ispiranje ili brisanje s čistom vodom neutralizira površinu predmeta i osigurava odsutnost bilo kakvih rezidua koje bi mogle prouzročiti probleme prilikom konzervacije i dugotrajne pohrane.

Ukoliko predmet zahtijeva čišćenje sustavom koji ne sadrži vodu (primjerice uklanjanje čađi s kože), Vulpex sapun može se miješati s mineralnim špiritima (razređivač/organsko otapalo „white spirit“) umjesto s vodom.

Vulpex sapun isporučuje se kao gusti koncentrat i potrebno ga je razrijediti prije korištenja. Za uobičajeno čišćenje, Vulpex se miješa s vodom u omjeru 1:6 ili 1:7. Ukoliko predmet nije jako zaprljan može se dodati i veći udio vode u otopinu. Ukoliko se Vulpex miješa s otapalima onda se preporučaju omjeri između 1:10 i 1:20.

Budući da Vulpex sapun iznimno uspješno razgrađuje masnoće, preporuča se korištenje zaštitnih rukavica kako bi se spriječio gubitak prirodnih ulja s kože ruku. Ukoliko nije moguće koristiti rukavice, preporuča se upotreba lanolinske kreme nakon završetka čišćenja s Vulpex sapunom. Također potrebno je osigurati zaštitu očiju od slučajnog prskanja i kontakta sa sapunom.

 

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Contact us
Hide Buttons