PROSorb silika gel kazeta

PROSorb silika gel kazeta

PROSorb je nova vrsta silika gela (eng. silica gel) koje je posebno prilagođena za regulaciju relativne vlažnosti unutar muzejskih vitrina i arhivskih ormara i spremišta. Idealna razina relativne vlažnosti za većinu muzejskih vitrine iznosi 35 – 60 % RV. Svakako je poželjno navedenu razinu održavati u što dužem vremenskom periodu. PROSorb silika gel ima iznimno veliku sposobnost apsorpcije vlage u području 35 – 60 %  relativne vlage te svojim mogućnostima nadmašuje sve druge proizvode na tržištu koji su namijenjeni za muzejsku ili arhivsku upotrebu. PROSorb održava stabilne vrijednosti relativne vlage zraka uz iznimno mala odstupanja budući da posjeduje mogućnost kako apsorpcije tako i otpuštanja (desorpcije) vodene pare. Zbog toga PROSorb silika gel dolazi pripremljen na potrebnu razinu relativne vlažnosti zraka.

PROSorb ima duži životni vijek od drugih vrsta silika gela.

PROSorb silika gel kazete

U usporedbi sa silika gelom u granulama, PROSorb kazete olakšavaju postavljanje potrebne količine silica gela u željeni prostor. Nije ih potrebno stavljati u posebne posude i vrlo lako se mogu zamijeniti. Tijekom prvih nekoliko godina upotrebe kazeta, prema težini kazeta može se jednostavno odrediti je li silika gel zasićen i da li ga je potrebno isušiti. Nakon nekoliko godina upotrebe ipak se preporučuje provjera razine zasićenosti pomoću higrometra.

Kazete su napravljene od polipropilena i netkane poliesterske tkanine koja propušta vlagu i ispunjene su PROSorb silika gelom u granulama.

Šifra Naziv proizvoda Dimenzija Težina Cijena
kn/kom
Količina Košarica
PSK-1 PROSorb silika gel standardna kazeta 335 x 110 x 44 mm 950 g 429,90

 

Napomena: preporuča se korištenje jedne ili više kazeta po kubičnom metru, ovisno o uvjetima uporabe.

 

Šifra Naziv proizvoda Dimenzija Težina Cijena
kn/kom
Količina Košarica
PSK-2 PROSorb silika gel mala kazeta 335 x 110 x 24 mm 500 g 259,90

 

Napomena: preporuča se korištenje jedne kazete na 0,7 kubičnih metara , ovisno o uvjetima uporabe.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Contact us
Hide Buttons